Blini’s met feesttoppings
bereiding
-
1
Maak de blini‘s. Meng de melk met de bloem en kruid het beslag met peper en zout. Bak er blini’s van in een pan met olie. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
-
2
Maak de blini’s met zongedroogde tomaatjes. Rooster de pijnboompitjes in een pannetje zonder vetstof. Snij de zongedroogde tomaatjes en de parmaham in stukjes. Lepel de zure room op de blini‘s. Schik er dan wat parmaham en zongedroogde tomaatjes over. Strooi er de pijnboompitjes over en werk ze af met het basilicum.
-
3
Maak de blini’s met bietencrème. Mix de rode biet met de zure room. Hak de pistachenootjes fijn. Lepel wat bietencrème op de blini’s, strooi er de fijngehakte pistachenootjes over en werk ze af met de scheutjes.
-
4
Maak de blini’s met gerookte zalm. Snij de zalm in reepjes. Spoel de radijsjes en snij ze in schijfjes. Lepel wat zure room op de blini‘s, schik er de zalmreepjes en schijfjes radijs op en werk ze af met de dille.
Ingrediënten voor
12 stuksVoor de blini's
- melk140 ml
- bloem80 g
- arachideolie1 el
- peper en zout
Voor de blinds met zongedroogde tomaatjes
- parmaham2 sneetjes
- zongedroogde tomaten3
- basilicum4 blaadjes
- geroosterde pijnboompitten1 el
- zure room1 el
- peper en zout
Voor de blinds met crème van rode biet
- rode biet (voorgekookt, mini)1
- scheutjes (van radijs of rode biet)1 el
- pistachenoten1 el
- zure room (grote)2 el
Voor de blini's met zalm
- gerookte zalm1 sneetje
- verse dille4 takjes
- radijzen2
- zure room1 el