Recept

Tournedos Rossini

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Niets is zo chic als Rossini.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de sjalot. Hak de dille. Snij de truffel in dunne plakjes. Kook de boontjes beetgaar. 

  2. 2

    Bak de repen briochebrood in flink wat boter goudbruin. Hou ze apart.

  3. 3

    Bak het vlees aan beide kanten bruin in ganzenvet. Kruid met peper en zout. Haal het uit de pan en bewaar de jus.

  4. 4

    Deglaceer met madera en cognac en roer de aanbaksels los. Doe er de kalfsfond en het truffelsap bij. Laat tot de helft inkoken en bind met koude boter.

  5. 5

    Stoof de sjalot glazig en doe er de boontjes bij. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Laat een pan heet worden en bak er de lever aan beide kanten in aan.

  7. 7

    Leg op elk bord wat brioche met daarop de tournedos, de lever en enkele plakjes truffel. Serveer met de boontjes, gekookte aardappelen en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tournedos Rossini

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!