Tournedos Rossini
bereiding
-
1
Snipper de sjalot. Hak de dille. Snij de truffel in dunne plakjes. Kook de boontjes beetgaar.
-
2
Bak de repen briochebrood in flink wat boter goudbruin. Hou ze apart.
-
3
Bak het vlees aan beide kanten bruin in ganzenvet. Kruid met peper en zout. Haal het uit de pan en bewaar de jus.
-
4
Deglaceer met madera en cognac en roer de aanbaksels los. Doe er de kalfsfond en het truffelsap bij. Laat tot de helft inkoken en bind met koude boter.
-
5
Stoof de sjalot glazig en doe er de boontjes bij. Kruid met peper en zout.
-
6
Laat een pan heet worden en bak er de lever aan beide kanten in aan.
-
7
Leg op elk bord wat brioche met daarop de tournedos, de lever en enkele plakjes truffel. Serveer met de boontjes, gekookte aardappelen en de saus.
Voorbereiding