Gepocheerde eieren met ham
bereiding
-
1
Neem een hoge kookpot, vul voor 3/4 met water en breng aan de kook. Voeg de azijn toe.
-
2
Breek elk ei apart in een koffiekop. Zorg dat de dooier heel blijft.
-
3
Zet het vuur zachter en hou het water net onder het kookpunt. Roer met een lepel in het water tot er een draaikolk ontstaat. Giet het eerste ei in het midden van de pot zacht kolkend water. Door de draaibeweging van het water zal het eiwit mooi rond de eidooier komen te zitten. Na 2 tot 3 minuten is het ei klaar. Haal het gepocheerde ei voorzichtig met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Doe hetzelfde met de andere eieren. Doe maximaal 2 eieren tegelijk in de pan.
-
4
Maak de waterkers schoon, haal de blaadjes van de takjes. Verdeel over vier borden. Leg op elk bord twee plakjes beenham en twee gepocheerde eieren. Kruid met peper en zout en serveer meteen.