Spinazietaart
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de spinazieblaadjes en laat goed uitlekken. Blancheer ze 4 minuten in lichtgezouten water. Laat goed uitlekken en hak grof.
-
2
Spoel en snipper de lente-uien en pel en snipper de knoflook. Stoof ze glazig in een beetje gesmolten boter. Voeg de spinazie toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat goed uitlekken in een vergiet en duw het overtollige vocht er goed uit.
-
3
Verbrokkel de feta. Klop de eieren los en meng ze met het broodkruim en de feta door de spinazie.
-
4
Bekleed een met boter ingevette quichevorm met een rol bladerdeeg. Verdeel er de spinazievulling over, sla de randen over de vulling en bedek met het tweede vel bladerdeeg. Prik er enkele gaatjes in en bestrijk met de losgeklopte eidooier. Schuif de taart 40 à 50 minuten in de oven.