Spaghetti alla puttanesca (2)
bereiding
-
1
Maak de topping. Pel en snipper 2 teentjes knoflook. Verhit 100 ml olijfolie in een pan, voeg de knoflook en tomatenpuree toe en roerbak even op een zacht vuur. Voeg het broodkruim toe en bak krokant. Doe de gehakte peterselie erbij en bak nog even mee. Leg op keukenpapier.
-
2
Pel de knoflook voor de saus en snij in plakjes. Maak de chilipeper schoon, verwijder de zaadjes en snipper in ringen. Hak de ansjovis grof. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote pan. Voeg de knoflook toe, laat verkleuren en doe de ansjovisfilets, oregano en chilipeper erbij. Voeg van de kappertjes, de olijven en de peterselie telkens de helft toe als de ansjovis gesmolten is.
-
3
Voeg de tomatenblokjes toe. Laat 15 min. sudderen.
-
4
Kook de spaghetti beetgaar, giet af en meng met de saus.
-
5
Roer de resterende olijven, kappertjes en peterselie erdoor en kruimel er het gebakken broodkruim over. Werk eventueel af met een extra ansjovis.