Recept

Volkorenpasta alla puttanesca

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met dit heerlijke mediterrane Sana-proof gerecht van Libelle Lekker Chef Nathalie zet je de zon op tafel.

Natalie tipt!

“Ook lekker met hele gepelde tomaten uit blik, tomatenblokjes of passata. Gebruik de tomaten die je in je voorraadkast hebt staan.”

Kappertjes zijn de typische zilte smaakmakers bij een klassieke caesarsalade en vitello tonnato, maar ze zijn ook lekker gemixt in dressings en subtiel weg-gesmolten in een pastasaus. Probeer ze ook eens te bakken in boter: daar worden ze lekker knapperig van.

bereiding
  1. 1

    Maak de saus. Pel en snipper de uien en de knoflook. Fruit ze in een pan in olijfolie. Breng ze op smaak met sriracha (begin met een druppeltje). Laat er de ansjovisfilets in smelten en roer om.

  2. 2

    Blus de pan met de kerstomaten en voeg de rozemarijn, de kappertjes en de olijven toe. Breng de saus even aan de kook en laat ze 15 à 20 minuten op een zacht vuur pruttelen. Kruid de saus met peper.

  3. 3

    Kook de volkorenspaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de courgettes en maak er met een spiralizer lange sliertjes van. Verhit olijfolie in een wok en wok de courgetti enkele minuten, ze mogen nog ‘bite’ hebben. Kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Giet de volkorenpasta af en hussel er meteen de courgetti onder. Serveer de courgetti-spaghetti met een lepel puttanescasaus. Werk de pasta af met de appel-kappertjes en de extra olijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Volkorenpasta alla puttanesca

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!