Consommé van fazant met groentejulienne
bereiding
-
1
Snipper de uien grof. Snij de prei in stukjes. Schil de wortelen en snij ze in plakjes.
-
2
Snij het borstvlees van de fazanten, hou 2 filets apart. Snij de billen, 2 borsten en het karkas in stukken.
-
3
Bak de stukjes fazant in olijfolie in 5 minuten op hoog vuur aan alle kanten bruin. Blus met 1,5 l water. Voeg er uien, prei, wortel en laurierblad aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat 1 uur op zacht vuurtje sudderen. Schuim de bouillon geregeld af.
-
4
Giet de bouillon eerst door een zeef en daarna door een fijne doek. Laat afkoelen en verwijder het vet.
-
5
Bak 2 fazantfilets in olijfolie 4 minuten aan elke kant tot ze mooi bruin en gaar zijn. Snij ze in reepjes.
-
6
Zet de bouillon op het vuur, doe er al roerend de eiwitten bij om ze te klaren. Blijf roeren tot ze kookt. Zeef ze daarna door een fijne doek.
-
7
Serveer de consommé met de groentejulienne (even geblancheerd) en reepjes fazantenborst.
Voorbereiding