Recept

Fazantensoep met oesterzwammen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideale start voor een feestelijke maaltijd.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de wortel in grove stukken. Snij de selder in stukjes. Borstel de oesterzwammen droog schoon. Snij ze in reepjes. Hak de bladpeterselie fijn.

  2. 2

    Breng de bouillon aan de kook met de wortelen, selder, tijm en laurier. Doe de fazant erbij als de bouillon kookt. Temper het vuur en laat 40 minuten sudderen onder deksel. Schuim regelmatig af.

  3. 3

    Neem de fazant uit de bouillon en laat de bouillon door en door afkoelen (zet eventueel een nacht in de koelkast). Haal het vlees van de fazant, snij het in reepjes of blokjes.

  4. 4

    Schep met een schuimspaan het vet van de afgekoelde soep en zeef ze dan door een fijne zeef. Breng de soep weer tot tegen de kook aan. Doe er de porto, het fazantenvlees en de oesterzwammen bij. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat 3 minuten goed doorwarmen. Werk af met peterselie en serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fazantensoep met oesterzwammen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!