Bananentaart (2)
bereiding
-
1
Doe de koekjes en de helft van de boter in de blender. Mix fijn. Verdeel ze over de taartbodem en tegen de randen. Duw goed aan. Zet 10 minuten in de koelkast.
-
2
Smelt de rest van de boter en de suiker op een zacht vuur, blijf goed roeren. Giet, als de suiker volledig gesmolten is, de gecondenseerde melk erbij en breng aan de kook. Laat al roerend 30 minuten zachtjes koken tot je een mooie dikke karamel krijgt. Laat ± 10 minuten afkoelen tot kamertemperatuur en giet over de taartbodem. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
-
3
Pel de bananen en snij in dunne plakjes. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf.
-
4
Haal de taart uit de vorm, schik er ¾ van de bananenplakjes op. Bestrijk rijkelijk met slagroom. Werk af met banaan en chocoladeschilfers. Laat 15 minuten in de koelkast opstijven alvorens aan te snijden.