Cannelloni met witloof, walnoot en ham
bereiding
-
1
Snij de knoflook, sjalot en eekhoorntjesbrood fijn. Snij de bladeren van de Romeinse sla in rechthoekjes van 20 x 12 cm. Snij witloof, knolselder, raapjes en rode spitskool in heel fijne reepjes. Hak de walnoten grof.
-
2
Maak eerst de vinaigrette. Bak de knoflook en de sjalot glazig in een beetje koolzaadolie en doe er de paddenstoelen bij. Bak zo'n drie minuten op een zacht vuurtje. Haal van het vuur, laat afkoelen.
-
3
Mix de paddenstoelen in de blender met de witte-wijnazijn, een beetje koolzaadolie en een scheut water. Kruid met kardemom, peper en zout.
-
4
Meng de Romeinse sla, de witloof, knolselder, raapjes en rode kool en breng op smaak met wat peper en zout. Roer er voorzichtig wat koolzaadolie door.
-
5
Vul de Romeinse sla met het groentemengsel en rol op. Wikkel rond elk rolletje 1 tot 2 sneetjes ham zo strak, dat het rolletje mooi zijn vorm behoudt.
-
6
Leg op elk bord een ham-groenterol en werk af met de vinaigrette.
Voorbereiding