Tagliatelle met kip en paddenstoelen
bereiding
-
1
Maak de groenten schoon. Pel en snipper de sjalot. Snij de paddenstoelen in partjes. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes.
-
2
Bak de kipfilets goudbruin in boter en olijfolie. Neem ze uit de pan en snij in reepjes. Bak het spek krokant in dezelfde pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
3
Bak de paddenstoelen en de sjalot op hoog vuur in boter. Blus met de wijn. Laat inkoken tot de helft. Voeg de room toe en laat nog even inkoken.
-
4
Voeg de kip, het spek en tomatenblokjes toe. Warm nog even door. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
-
5
Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken. Verdeel de pasta met de saus over warme borden. Werk af met groen naar keuze.