Visserspotje met lentegroenten
bereiding
-
1
Maak de groenten schoon. Pel en snipper de sjalot. Snij de worteltjes en de asperges in stukken. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snij de vis in niet al te kleine stukken.
-
2
Stoof de groenten, in porties, kort aan in olijfolie. Zet even opzij.
-
3
Breng de bouillon aan de kook met het kruidentuiltje. Voeg de groenten toe en laat ongeveer 5 minuten sudderen. Voeg de visblokjes toe en kook ze nog 5 minuten mee, of tot de vis en de groenten net gaar zijn.
-
4
Schep de vis en de groenten uit de bouillon. Verwijder het kruidentuiltje. Laat de bouillon inkoken tot de helft. Schenk er de room bij en laat nog even inkoken. Kruid met peper en zout.
-
5
Schep de vis en de groenten voorzichtig bij de saus. Warm nog even door. Verdeel over diepe borden. Werk af met gesnipperde bieslook.