Recept

Frittata met geroosterde lentegroenten en ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker warm of koud als lunch on the go.

  • Om de frittata te bakken gebruik je hier het gesloten bakje dat bij de airfryer hoort, maar je kunt ook perfect een bakvorm gebruiken die in het toestel past.
  • Nog een restje? Je kunt de frittata makkelijk opnieuw opwarmen in de airfryer. Enkele minuten op 180°C volstaat.

Tijdwinst: in de airfryer is dit gerecht 15 à 20 minuten sneller klaar dan in de oven.

bereiding
  1. 1

    Maak alle groenten schoon en snij ze in stukken. Doe ze in het gesloten bakje van de airfryer en bedruppel ze met de olijfolie. Breng ze op smaak met peper, zout en 2 koffielepels Provençaalse kruiden en roer alles om. Rooster de groenten zo’n 12 minuten op 180°C in de airfryer. Haal de groenten eruit, maak het bakje schoon en leg er een stuk bakpapier in.

  2. 2

    Klop de eieren los met de melk en kruid het mengsel met de rest van de Provençaalse kruiden, het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout.

  3. 3

    Verdeel de groenten over het bakpapier in de airfryer, voeg de ham toe en giet er het eimengsel over. Bak de frittata nog zo’n 23 minuten op 180°C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frittata met geroosterde lentegroenten en ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!