Ossenhaastartaar met truffelmayonaise
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalotten. Spoel en hak de peterselie. Hak het vlees met een scherp mes heel fijn.
-
2
Meng het vlees met de peterselie, sjalot, wat olijfolie, worcestershiresaus, tabasco, peper en zout. Verdeel het met een dresseerring over 4 borden.
-
3
Breng een pannetje water met een scheut azijn aan de kook. Zet het vuur lager. Breek de kwarteleitjes voorzichtig open en pocheer ze een voor een in het net niet kokende water. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
4
Meng de mayonaise met de truffeltapenade of wat truffelolie. Opgelet, de smaak overheerst snel, dus doe er niet te veel ineens bij. Doe de truffelmayonaise in een spuitzakje dat je vouwt van bakpapier. Knip er het puntje af en spuit nopjes rond de tartaar. Werk de tartaar af met een kwarteleitje, versgemalen peper, zeezout (of truffelzout) en eventueel een plukje groen.