Lenterolletjes met scampi's
bereiding
-
1
Pel de scampi's, maak ze schoon. Kook ze in wat visbouillon en halveer ze overlangs.
-
2
Maak de wortel, komkommer en lente-ui schoon. Snij ze in dunne reepjes van 5 cm lang. Rist de takjes koriander af.
-
3
Meng voor de vinaigrette het limoensap, de vissaus, enkele druppels sesamolie, de chilisaus en de rietsuiker. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg een scheutje water toe.
-
4
Week de ronde vellen rijstpapier één na één in warm water, tot ze zacht zijn. Leg ze op een vochtige keukendoek. Leg telkens wat sla, 2 halve scampi's en wat van de andere ingrediënten aan één kant van het vel. Druppel er wat vinaigrette over.
-
5
Vouw eerst de onderkant over de vulling. Vouw dan de zijkanten naar binnen en rol strak op. Verpak elk rolletje in plasticfolie en zet ze tot gebruik in de koelkast. Snij de lenterolletjes doormidden. Geef de rest van de vinaigrette er apart bij, als dipsaus.