Quiche met artisjok, feta en champignons
bereiding
-
1
Maak de champignons schoon, snij ze in plakjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Bak de champignons met de sjalot en de knoflook in een pan, laat het vocht volledig verdampen. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm in met boter. Leg het deeg in de vorm, duw de randen lichtjes aan en rol overtollig deeg af met de deegroller. Leg een vel bakpapier op de bodem, doe er een steunvulling in en bak het deeg 15 minuten blind voor. Verwijder het bakpapier met de steunvulling.
-
3
Snij de artisjokharten in vieren. Verdeel ze, met de champignons, over de taartbodem.
-
4
Klop de eieren los met de melk, peper en zout. Giet over de groenten. Verkruimel er de fetakaas over. Bestrooi met Provençaalse kruiden.
-
5
Bak de quiche 30 minuten in de oven tot het eimengsel gestold is.