Quiche met zoete-aardappelkorst met boschampignons, pastinaak en pata negra
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en snij ze met een mandoline in dunne plakjes. Vet een springvorm in en beleg de bodem en de randen dakpansgewijs met de plakjes aardappel. Leg een vel bakpapier op de bodem en vul met bakbonen. Bak de bodem 15 minuten blind in de oven. Haal uit de oven en verwijder de bakparels en het bakpapier.
-
2
Maak de boschampignons schoon en snij ze in hapklare stukken. Schil de pastinaak en snij ‘m in dunne reepjes. Bak de champignons en de pastinaak samen beetgaar in wat boter. Kruid met de tijm, peper en zout. Klop de eieren los met de sojaroom en kruid met peper en zout.
-
3
Beleg de gebakken quichebodem met de pata negra. Schep er het champignons-pastinaakmengsel op. Giet er het eimengsel over en brokkel er de feta over. Bak 15 minuten in de oven.