Recept

Herfstsalade met pompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Recept van Amuse-Rouge

bereiding
  1. 1

    Met de eerste stap begin je best minstens een uur op voorhand. Schil het rode uitje en snipper het heel fijn. Doe het in een kommetje en pers er het sap van ½ citroen bij. Voeg ook 1 el olijfolie toe en kruid het geheel af met ½ tl chilivlokken. Zet het weg in de ijskast.

  2. 2

    Metde rest van de instructies begin je zo’n drie kwartier voor je aan tafel wil gaan. Verwarm de oven voor op 200 °C, hetelucht. Let wel op dat er geen los bakpapier in de oven ligt. Dat kan naar de bovenkant van de oven vliegen en in brand schieten.

  3. 3

    Was de butternut en snijd zo’n 400 g ervan in plakken van zo’n 1,5 cm dik. De schil mag er gewoon aan blijven. Bij mij kwam 400 g overeen met iets minder dan de helft. In de bovenste helft zitten trouwens geen pitten. Wanneer je de onderste helft gebruikt, moet je de pitten wel verwijderen. Snijd elke plak nog eens in twee. Leg de pompoenplakken in een ovenschaal. Voeg 2 el olijfolie, 1 el honing, 1 tl tijm, en wat peper en zout toe. Hussel door elkaar zodat elk plakje goed is bedekt. Zet de pompoen in de voorverwarmde oven en zet je timer op 40 minuten.

  4. 4

    Snijd de kipfilets in reepjes en doe ook die in een ovenschaal. Voeg 2 el olijfolie, het sap van ½ citroen, 1 tl tijm en wat peper en zout toe. Hussel ook de kip goed door elkaar. Wanneer de pompoen er al zo’n 10 minuutjes in zit, mag ook de kip bij in de oven. Die heeft 30 minuten nodig.

  5. 5

    Kraak ondertussen wat walnoten tot je een handjevol gepelde exemplaren hebt. Snijd de voorgekookte rode biet in blokjes. Was de spinazie en laat hem uitlekken.

  6. 6

    Schik de spinazie op een schotel. Leg de geroosterde plakjes pompoen en de kippenreepjes erop. Leg ook de blokjes rode biet erbij. Lepel de gemarineerde uitjes over de salade en werk hem af met wat walnoten en hier en daar een toefje Griekse yoghurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Herfstsalade met pompoen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!