Bokkenpootjes van Wim Ballieu
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Klop de eiwitten met de suiker tot een stevig schuim. Meng 180 g amandelpoeder met 180 g poedersuiker tot een broyage. Spatel er voorzichtig de bloem door. Spatel 1/3 van het mengsel voorzichtig door de opgeklopte eiwitten. Voeg nadien voorzichtig de rest toe.
-
2
Vul een spuitzak met het amandelbeslag en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat koekjes van ± 8 cm lengte. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes. Bestrooi met amandelschilfers. Schuif een kwartier in de voorverwarmde oven en laat afkoelen.
-
3
Klop voor de vulling de room op met de oploskoffie en schep in een spuitzak. Smelt de chocolade au bain-marie.
-
4
Laat de koekjes volledig afkoelen en doop dan de beide uiteinden van het koekje in de gesmolten chocolade. Laat opstijven.
-
5
Draai de helft van de koekjes om zodat de onderkant naar boven ligt, en spuit er de vulling op. Dek af met de andere helft van de koekjes.