Gevulde aardappelkroketten
bereiding
-
1
Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en stamp ze fijn. Breng op smaak met een snufje zout. Laat afkoelen.
-
2
Pel en snipper de ui, snij de savooikool fijn. Pers de knoflook. Stoof ze samen met het spek zacht in een pan met een lepel olie, op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng met de aardappelpuree en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-
3
Klop de eieren los, doe ze in een bord. Doe in twee andere borden de bloem en het paneermeel. Draai balletjes van de puree en haal ze achtereenvolgens door de bloem, de losgeklopte eieren en het paneermeel. Laat 2 tot 4 uur opstijven in de koelkast.
-
4
Bak de kroketjes goudbruin in de friteuse. Serveer als hapje of als bijgerecht.