Tartaar van sint-jakobsschelp, granaatappel en pompelmoes
bereiding
-
1
Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze helemaal zacht zijn. Warm 100 ml pompelmoessap op. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze één voor één in het warme sap. Meng goed tot ze volledig opgelost zijn en voeg de resterende 150 ml sap toe. Verdeel het sap over de glaasjes en voeg enkele blaadjes kervel toe. Zet de glaasjes in de koelkast zodat de gelei opstijft.
-
2
Snijd de Sint-Jakobsschelpen in kleine dobbelsteentjes, besprenkel ze met het pompelmoessap (50 ml) en de olijfolie. Kruid naar smaak met zout en de mengeling van 5 pepers. Snijd de granaatappel middendoor en haal er enkele pitjes uit. Verwijder alle vliesjes, want die smaken bitter. Voeg de pitjes bij de tartaar en meng voorzichtig. Laat de tartaar een half uur marineren en vul de glaasjes met een beetje tartaar. Werk af met een plukje kervel.
Serveer de glaasjes goed koud.