Recept

Carpaccio van sint-jakobsvruchten en pompelmoes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij met een scherp mes de sint-jakobsvruchten in dunne plakjes. Leg ze op borden en houd fris in de koelkast.

  2. 2

    Verwijder de schil van de pompelmoes en snijd het vruchtvlees van de pompelmoes (a vif) tussen de vliezen door. Doe dit boven een kommetje, want zo vang je het sap op. Snij elk partje nog eens door. Meng de olijfolie met het opgevangen pompelmoes- en limoensap. Lepel de vinaigrette over de carpaccio en laat 1 uurtje afgedekt met plasticfolie marineren in de koelkast.

  3. 3

    Meng de mierikswortelcrème met de zure room en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Haal net voor gebruik de bordjes uit de koelkast. Verdeel er fijne reepjes pompelmoes en de appelkappertjes over. Werk af met toefjes mierikswortelsaus, grof zeezout, peper, roze peperbolletjes en enkele fijne blaadjes shiso.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!