Gemarineerde zalm met avocado
bereiding
-
1
Maak de marinade voor de zalm. Meng de olijfolie, citroensap, suiker, mosterd, dille, bieslook, rode ui en gekneusde, roze peperbollen. Kruid af met peper en zout. Leg de carpaccio van zalm in een schaal en lepel er de marinade over. Laat minimum 30 minuten tot 2 uur marineren in de koelkast.
-
2
Snijd de rode bieten in plakjes van 0,5 cm dikte. Snij 1 avocado in plakjes en besprenkel met wat citroensap.
-
3
Mix het vruchtvlees van 1 avocado fijn. Voeg 2 el room, 2 el citroensap, 1 el mierikswortelpuree, peper en zout toe.
-
4
Verdeel de zalm over de borden. Leg de rode bietplakjes en avocadoplakjes op de zalm. Werk af met toefjes avocadocrème, zurkelblaadjes en kappertjes.