Petitfours met granola en panna cotta
bereiding
-
1
Week de blaadjes gelatine in koud water.
-
2
Giet de room en de melk samen in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook. Strooi er de suiker bij en roer. Snij het vanillestokje overlangs doormidden en schraap er het merg uit. Voeg ze toe aan het mengsel. Laat heel even koken.
-
3
Knijp de gelatine uit en los op in de hete room.
-
4
Verdeel de panna cotta in siliconen vormpjes tot elk vormpje voor ⅔is gevuld. Zet ze in de koelkast. Laat 3 tot 4 uur opstijven.
-
5
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Haal de panna cotta uit de koelkast en vul elk vormpje met een lepeltje witte chocolade. Doe er daarna wat granola over zodat het vormpje volledig is gevuld. Zet de vormpjes minstens zes uur in de diepvries.
-
6
Snij de granaatappel doormidden. Haal de pitten eruit door er op te kloppen met de achterkant van een mes. Snijd hoekjes van de watermeloen, zorg ervoor dat je fijne sneetjes hebt met schil.
-
7
Haal de panna cotta uit de diepvries en keer ze om op een bord.
-
8
Leg op elke panna cotta een stukje watermeloen, een paar granaatappelpitten. Werk af met noten en zaden.