Zalm met limoengranité
bereiding
-
1
De granité kan je de avond voordien maken.
-
2
Maak limoensiroop. Doe de suiker, 125 ml water en 125 ml limoensap in een pannetje en roer tot de suiker opgelost is. Breng aan de kook, laat 5 minuten inkoken tot een dunne siroop. Haal van het vuur.
-
3
Roer de rest van het limoensap, de geraspte limoenschil en de mirin erdoor. Giet het mengsel in een laag diepvriesbakje en laat volledig afkoelen.
-
4
Zet een deksel op het bakje of dek het af met vershoudfolie en zet in de diepvriezer. Roer de granité elk halfuur los met een vork. In totaal moet hij 3 à 4 uur bevriezen. Bewaar in de diepvriezer tot gebruik.
-
5
Snij de zalm in dunne plakjes. Leg ze op een serveerschaal en zet in het midden een schaaltje granité. Werk af met wat geraspte limoenschil en plukjes tuinkers. Voorzie kleine bordjes en vorkjes zodat iedereen zichzelf kan bedienen.