Zalmkoekjes met zure room
bereiding
-
1
Snij de zalmfilets in stukjes. Hak de sjalotten, lente-uitjes en dille fijn. Snij de wortelen in stukjes.
-
2
Roer 1 lente-uitje door de zure room en voeg wat limoensap, peper en zout toe. Zet koel weg.
-
3
Week het toastbrood in melk en knijp uit. Mix de zalm fijn met de room en het geweekte brood. Zet koel weg.
-
4
Kook de wortelen in een beetje lichtgezouten water gaar. Giet af en laat uitlekken.
-
5
Roer de sjalotjes samen met de lente-ui en de dille door de vismassa. Voeg de eieren,
de worteltjes en 100 g paneermeel toe. Kneed tot een stevige massa. Maak afgeplatte balletjes en haal ze door de rest van het paneermeel. -
6
Bak de zalmkoekjes aan beide kanten goudbruin in 3 el olie. Laat uitlekken. Serveer met de dipsaus, rucola en een partje limoen.
Voorbereiding