Recept

Kalfsschenkel met wortelgroenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het vergt de nodige tijd, maar de smaak maakt dat ruimschoots goed

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Pel de uien en de sjalotten en halveer de wortelen. Schil de knolselder en snij in stukken. 

  2. 2

    Kruid de schenkel met peper en zout. Kleur de uien en de sjalotten in 1 el hete olie.

  3. 3

    Laat het vlees 30 minuten kleuren in de oven. Schenk er bouillon over. Temper tot 160° C en laat 1 uur garen. Bedruip met bouillon.

  4. 4

    Voeg de wortelen, knolselder, laurier, rozemarijn en witte wijn bij het vlees. Zet nog 40 minuten in de oven.

  5. 5

    Leg de schenkel op een schaal en dek af met folie. Zeef het braadvocht. Schik de groenten rond het vlees. Werk af met rozemarijn naar smaak.

  6. 6

    Kook het braadvocht in met 2 el sherry. Bind de saus met maïszetmeel, opgelost in koud water. Serveer het vlees met de saus en de groenten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsschenkel met wortelgroenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!