Kalfsschenkel met wortelgroenten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200° C. Pel de uien en de sjalotten en halveer de wortelen. Schil de knolselder en snij in stukken.
-
2
Kruid de schenkel met peper en zout. Kleur de uien en de sjalotten in 1 el hete olie.
-
3
Laat het vlees 30 minuten kleuren in de oven. Schenk er bouillon over. Temper tot 160° C en laat 1 uur garen. Bedruip met bouillon.
-
4
Voeg de wortelen, knolselder, laurier, rozemarijn en witte wijn bij het vlees. Zet nog 40 minuten in de oven.
-
5
Leg de schenkel op een schaal en dek af met folie. Zeef het braadvocht. Schik de groenten rond het vlees. Werk af met rozemarijn naar smaak.
-
6
Kook het braadvocht in met 2 el sherry. Bind de saus met maïszetmeel, opgelost in koud water. Serveer het vlees met de saus en de groenten.
Voorbereiding