Recept

Gratin dauphinois

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zalig lekker, zo'n dampende gratin dauphinois recht uit de oven! Er gaat geen kaas in, alleen volle melk en volle room. Het vet daarin zorgt voor het bruine korstje. Lekker bij gebraad, bijvoorbeeld.

Hét geheim achter een heerlijke aardappelgratin? Tijd! Probeer daar niet op te besparen: heel langzaam garen zorgt voor een heerlijk romige gratin.

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 165° C. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. 

  2. 2

    Schik de rauwe aardappelen in een vuurvaste schaal. Meng de melk met de room en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Overgiet hiermee de aardappelen, zet de schaal in de oven en laat 1,5 uur zachtjes garen. Kleurt het te snel bruin, dek de schaal dan af met aluminiumfolie. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gratin dauphinois

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!