Boeuf bourguignon uit de slowcooker
bereiding
-
1
Pel de sjalotten en snij ze in blokjes. Pel de knoflook en snij 'm in plakjes. Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes.
-
2
Kruid het vlees met peper en zout. Verhit 2 el olie in een braadpan en laat het vlees in porties aan alle kanten kleuren op hoge temperatuur, haal het dan uit de pan.
-
3
Verhit de overige olie in dezelfde pan en braad er de sjalotten, knoflook, wortelen en het spek in aan. Roer er de tomatenpuree door en laat even mee bakken. Blus met een scheut rode wijn.
-
4
Leg het vlees in de slowcooker en giet de rest van de wijn erbij. Voeg de laurier, jeneverbessen en peperkorrels toe in een kruidenzakje of kruidenei. Spoel de citroentijm en doe 'm erbij. Overgiet met bouillon en laat 4 uur garen op lage temperatuur.
-
5
Maak de champignons schoon en voeg ze 20 minuten voor het einde van de gaartijd toe.
-
6
Breng alles op smaak met peper en zout. Verdeel de boeuf bourguignon over diepe borden, garneer met citroentijm.