Recept

Kaasballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een hartig hapje om de party-avond mee te starten

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter, roer er de bloem door en laat een minuutje sudderen. Voeg er de melk aan toe en laat al roerend even doorkoken.

  2. 2

    Splits de eieren. Hou het eiwit apart. Roer de dooiers door de roux. Roer er vervolgens, beetje bij beetje, ook de drie soorten kaas door.

  3. 3

    Bekleed een plaat of snijplank met plasticfolie. Strijk er het kaasmengsel op uit. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Maak balletjes van het kaasmengsel. Wentel ze door bloem, dan door losgeklopt eiwit en tot slot door paneermeel (zie aardappelkroketten). Frituur de balletjes goudbruin op 180 °C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kaasballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!