Kaasballetjes met broccolisaus
bereiding
-
1
Klop de ricotta op, meng met de mozzarella en 5 eetlepels paneermeel en klop verder op. Kruid met peper en zout. Voeg wat extra paneermeel toe als het mengsel te plakkerig voelt. Rol balletjes en laat die minstens 4 uur rusten in de koelkast.
-
2
Klop de eieren los. Doe de bloem en het overige paneermeel in kommetjes. Wentel de balletjes eerst in de bloem, dan in het ei en het paneermeel en bak ze goudbruin.
-
3
Verdeel de broccoli in roosjes, schil de aardappel en snij in blokjes. Kook ze gaar en laat schrikken onder ijskoud water.
-
4
Pel en snipper de sjalot. Bak glazig in wat olijfolie. Mix 1/4 van de broccoli met de sjalot, de bouillon en de aardappel tot een gladde saus. Gier er, terwijl de machine draait, de olijfolie bij. Kruid met peper en zout.
-
5
Serveer de balletjes met de rest van de broccoli en de saus.