Recept

Aardpeersoep met kruidenolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de aardpeer, knolselder, aardappelen en snij in stukken. Pel en snipper de ui en de knoflook.

  2. 2

    Stoof de ui samen met de knoflook aan in de boter. Voeg de stukjes aardpeer, knolselder en aardappel toe en blus met de bouillon. Laat 20 minuten sudderen.

  3. 3

    Mix de soep en voeg de room toe.

  4. 4

    Breng op smaak met peper, zout en komijn. Doe er een scheutje wittewijnazijn bij.

  5. 5

    Verdeel over 4 borden en besprenkel met de kruidenolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardpeersoep met kruidenolie

Ingrediënten voor

4 personen
  • aardpeer400 g
  • knolselder100 g
  • aardappelen (bloemige)100 g
  • ui1
  • knoflook1 teentje
  • kippenbouillon800 ml
  • room150 ml
  • komijnpoeder
  • witte wijnazijn
  • boter1 el
  • kruidenolie2 el
  • peper
  • zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!