Aardpeersoep met kruidenolie
bereiding
-
1
Schil de aardpeer, knolselder, aardappelen en snij in stukken. Pel en snipper de ui en de knoflook.
-
2
Stoof de ui samen met de knoflook aan in de boter. Voeg de stukjes aardpeer, knolselder en aardappel toe en blus met de bouillon. Laat 20 minuten sudderen.
-
3
Mix de soep en voeg de room toe.
-
4
Breng op smaak met peper, zout en komijn. Doe er een scheutje wittewijnazijn bij.
-
5
Verdeel over 4 borden en besprenkel met de kruidenolie.
Ingrediënten voor
4 personen- aardpeer400 g
- knolselder100 g
- aardappelen (bloemige)100 g
- ui1
- knoflook1 teentje
- kippenbouillon800 ml
- room150 ml
- komijnpoeder
- witte wijnazijn
- boter1 el
- kruidenolie2 el
- peper
- zout