Recept

Gelakt buikspek & varkensballetjes met leffe, honing, piment & frisse kruiden

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Voeg alle ingrediënten voor de lakage samen en laat deze inkoken.

  2. 2

     Snij het buikspek met een scherp mes in langs de velzijde. Laat het onder aluminiumfolie zo’n 3 tot 4 uur garen op 150°C tot het vlees bijna uit elkaar valt. Laat het afkoelen en snij het in stukken van 5 x 5 cm.

  3. 3

    Sjalotje aanbakken en toevoegen bij het gehakt en paneermeel. Nadien aanbakken en lakken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gelakt buikspek & varkensballetjes met leffe, honing, piment & frisse kruiden

Ingrediënten voor

5 personen
  • bier (1/2 flesje, bruin bier)
  • knoflook (1/2) teentje
  • citroengras (1/4, geplet) stengel
  • gember stukje
  • rode chilipeper stukje
  • honing (1/2 el)
  • bruine suiker (1/2 el)
  • sojasaus40 ml
  • ketchup40 ml
  • witte wijnazijn1 el
  • limoen (1/4)
  • buikspek (1/2 kg zonder zwoerd en zonder kraakbeen)
  • varkensgehakt500 g

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!