Gelakt buikspek & varkensballetjes met leffe, honing, piment & frisse kruiden
bereiding
-
1
Voeg alle ingrediënten voor de lakage samen en laat deze inkoken.
-
2
Snij het buikspek met een scherp mes in langs de velzijde. Laat het onder aluminiumfolie zo’n 3 tot 4 uur garen op 150°C tot het vlees bijna uit elkaar valt. Laat het afkoelen en snij het in stukken van 5 x 5 cm.
-
3
Sjalotje aanbakken en toevoegen bij het gehakt en paneermeel. Nadien aanbakken en lakken.
Ingrediënten voor
5 personen- bier (1/2 flesje, bruin bier)
- knoflook (1/2) teentje
- citroengras (1/4, geplet) stengel
- gember stukje
- rode chilipeper stukje
- honing (1/2 el)
- bruine suiker (1/2 el)
- sojasaus40 ml
- ketchup40 ml
- witte wijnazijn1 el
- limoen (1/4)
- buikspek (1/2 kg zonder zwoerd en zonder kraakbeen)
- varkensgehakt500 g