Boekweitsalade met geroosterde bloemkool en gestoomde griet
bereiding
-
1
Kook de boekweit in 15 à 20 minuten gaar, in het dubbele van zijn volume aan gezouten water. Giet af, spoel en laat uitlekken.
-
2
Blancheer de bloemkool in lichtgezouten water. Spoel met koud water en laat uitlekken. Spoel de kerstomaatjes en halveer ze. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken.
-
3
Pel en pers de knoflook. Maak de dressing van het citroensap, de olijfolie, mosterd en knoflook. Schep er de kappertjes en de ansjovisfilets door en kruid met peper en zout.
-
4
Stoom de grietfilet, in een stoomoven of stoommandje, in ongeveer 7 à 10 minuten gaar. Kruid met peper en zout.
-
5
Rooster de bloemkoolroosjes een minuutje in de grillpan. Doe ze samen met de kerstomaten, spinazie en boekweit in een grote kom, meng er de dressing door. Serveer met de griet en werk af met een takje dille.