Recept

Warme groentesalade met ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker veel groenten mét een eitje erbij: heerlijk! Bovendien komen de groenten uit de diepvries, wat de bereiding extra makkelijk maakt.

 

On the go: ook koud smaakt deze salade heerlijk. Dat maakt ze de perfecte gezonde lunch om mee te nemen naar je werk.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Pel en pers de knoflook en giet er de olijfolie bij. Kruid de olie met het komijnpoeder, peper en zout en meng alles goed onder elkaar.

  2. 2

    Verdeel de broccoli en de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Giet er de helft van de knoflookolie over en hussel alles goed onder elkaar. Rooster de groenten 15 minuten in de oven. Voeg dan de gele boontjes toe, giet er de rest van de knoflookolie over en rooster nog eens 15 minuten.

  3. 3

    Kook ondertussen de eieren in 5 minuten zacht in kokend water. Leg er de laatste 2 minuten de edamameboontjes bij. Giet beide af. Spoel de eieren onder koud water, pel ze en halveer ze.

  4. 4

    Verdeel de rucola over de borden en schep er de warme groenten met de edamameboontjes op. Werk de salade af met een toefje groene pesto en 2 halve eitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Warme groentesalade met ei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!