Kalfsbroodje met krieken
bereiding
-
1
Doe het broodkruim bij de melk en laat staan tot de melk opgeslorpt is. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Snipper de verse salieblaadjes fijn.
-
2
Stoof de sjalotten aan in een likje boter of olie. Laat ze wat afkoelen. Roer de eieren los met een snuifje peper en zout.
-
3
Vermeng het gehakt met de sjalotjes, het broodkruim, de eieren en de salie. Kruid eventueel bij met peper en zout. Maak er een broodje van. Bestrooi het rondom lichtjes met paneermeel. Leg het in een goed ingevette bakvorm. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter of olie.
-
4
Bak het gehaktbroodje 45 minuten in de oven op 175° C.
-
5
Laat de krieken uitlekken. Vang het sap op. Roer het puddingpoeder los in enkele eetlepels koud sap.
-
6
Breng de rest van het kriekensap aan de kook met vanillesuiker. Doe er het puddingpapje bij. Roer voortdurend. Laat zachtjes koken zodat het sap een beetje bindt. Doe er de kriekjes bij. Laat nog even goed doorwarmen.
-
7
Serveer het gehaktbroodje in niet te dikke plakken. Zet er de kriekjes in een warm kommetje apart bij. Lekker warm, met gebakken aardappeltjes. Of koud, bij de boterham.
Voorbereiding