Zomerse hummus met pitachips
bereiding
-
1
Week de zonnebloempitten 2 uur in water. Blaker het vel van de paprika zwart boven een gaspit of in de oven onder de grill. Laat afkoelen in een kom, afgedekt met vershoudfolie. Zo stoomt het vel los en kun je het makkelijk verwijderen.
-
2
Doe de courgette in stukjes in de blender. Voeg olijfolie, tahin en het gepelde teentje knoflook toe en pureer verder. Voeg de zonnebloempitten en kikkererwten toe en mix tot een gladde pasta. Voeg indien nodig wat water toe. Kruid met peper en zout.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pitabroodjes doormidden en snij in punten. Bestrijk met olijfolie, kruid met peper en zout en bak 10 à 12 minuten in de oven.
-
4
Werk de hummus net voor het serveren af met een scheutje olijfolie en wat extra zonnebloempitten. Serveer met de gebakken pitadriehoekjes.