Zwaardvis met korianderpesto
bereiding
-
1
Snij de vis in 4 gelijke stukken.
Pers de 2 sinaasappels.
Pers de limoen.
Pers de citroen en zeef het sap.
-
2
Vermeng het sinaasappelsap, het limoensap, de olijfolie en de oregano. Doe er een snuifje peper en zout bij. Leg de visfilets 15 minuten in de marinade.
-
3
Doe de knoflook met de pijnappelpitten, het citroensap, de olijfolie, de peterselie en de koriander in een mengkom. Mix tot een gladde, smeuige pasta. Doe er eventueel iets meer olie bij, maar maak de pesto niet te vloeibaar! Kruid naar smaak bij peper en zout.
-
4
Dep de gemarineerde zwaardvis goed droog. Bak de stukken vis 2 tot 4 minuten aan elke kant in een pan met antiaanbaklaag, of rooster ze op de tafelgrill.
-
5
Serveer de vis warm, met de lichtjes gekoelde pesto. Lekker met (verse) pasta.
Voorbereiding
Voor de pesto