Chocoladekoek met honing
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de abrikozen en de gemberwortel in stukjes. Hak de hazelnoten grof.
-
2
Bekleed de springvorm met bakpapier. Leg daarop een vel ouwel, zodat de hele bodem bedekt is.
-
3
Verwarm de boter met de honing en de suiker, tot de suiker opgelost is. Laat 2 minuten pruttelen. Laat even afkoelen.
-
4
Vermeng de bloem met het cacaopoeder, kruid met een mespunt kaneel en peper.
-
5
Doe de abrikozen, gemberwortel en hazelnoten bij het bloemmengsel en voeg er de chocoladebonen aan toe. Lepel bij het lichtjes afgekoelde stroopje. Schep goed om.
-
6
Schep het mengsel in de springvorm. Druk het lichtjes aan. Bak de koek 35 minuten in het midden van de oven.
-
7
De panforte is gaar, als hij stevig aanvoelt en onder een lichte vingerdruk nog een beetje meegeeft. Laat afkoelen in de vorm. Snij in punten.
Voorbereiding