Recept

Mosterdkip met pastinaak

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kip in een pittig jasje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en snipper de uien.

    Schil de pastinaken en snij ze in grove stukken.

  2. 2

    Verhit 2 el olijfolie in een ruime braadpan. Bak er de kippenbouten goudbruin in. Haal ze uit de pan.

  3. 3

    Doe nog 2 el olijfolie in de pan en bak de ui glazig.

  4. 4

    Doe de pastinaak bij in pan en bak 3 minuten mee. Leg de bouten weer in de pan en doe er ook de tijm bij.

  5. 5

    Meng de honing en de mosterd door de gevolgeltefond. Giet bij in pan en breng aan de kook.

  6. 6

    Zet het deksel op de pan, draai het vuur lager en laat 30 à 45 minuten sudderen, tot de kip goed gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

  7. 7

    Snipper de peterselie en strooi over de kip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mosterdkip met pastinaak

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!