Recept

Iberisch varkenshaasje met pastinaak-pompoengratin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een tikje luxe

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Breng de room met 1 gesnipperde sjalot tot het kookpunt. Zeef.

  2. 2

    Schik laagjes pastinaak en pompoen in 4 ingevette ovenschaaltjes. Bestrooi met gruyère. Overgiet met de room en zet 45 à 50 minuten in de oven.

  3. 3

    Korst het vlees aan in boter. Leg het in een ovenschaal en laat 15 tot 20 minuten garen in de oven. Laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Pel en snipper de overige sjalot en knoflook. Stoof ze in boter. Voeg tijm, laurier en balsamico toe. Laat verdampen. Doe er de wijn bij en laat tot 1/3 inkoken. Voeg de fond toe en laat inkoken tot sausdikte. Zeef, en klop er de boter door.

  5. 5

    Serveer het varkenshaasje met de gratin en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Iberisch varkenshaasje met pastinaak-pompoengratin

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!