Iberisch varkenshaasje met pastinaak-pompoengratin
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Breng de room met 1 gesnipperde sjalot tot het kookpunt. Zeef.
-
2
Schik laagjes pastinaak en pompoen in 4 ingevette ovenschaaltjes. Bestrooi met gruyère. Overgiet met de room en zet 45 à 50 minuten in de oven.
-
3
Korst het vlees aan in boter. Leg het in een ovenschaal en laat 15 tot 20 minuten garen in de oven. Laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
-
4
Pel en snipper de overige sjalot en knoflook. Stoof ze in boter. Voeg tijm, laurier en balsamico toe. Laat verdampen. Doe er de wijn bij en laat tot 1/3 inkoken. Voeg de fond toe en laat inkoken tot sausdikte. Zeef, en klop er de boter door.
-
5
Serveer het varkenshaasje met de gratin en de saus.