Recept

Kalfsgebraad met appel en komkommerfrietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker stuk vlees met originele garnituur

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de komkommer in staafjes en de appelen in kwartjes. Verwarm de oven voor op 220° C. 

  2. 2

    Bestrijk het vlees met de helft van de boter en schik het in een braadslee. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220° C.

  3. 3

    Verlaag de temperatuur tot 180° C en bak nog 20 minuten. Laat het vlees 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Blus de braadslee met de witte wijn. Laat wat inkoken. Werk, van het vuur, op met vlokjes ijskoude boter. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Bak de komkommer kort in wat boter. Breng op smaak met peper en zout. Bak de appelen in wat boter. Bestrooi met wat suiker en peper uit de molen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsgebraad met appel en komkommerfrietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!