Kalfsgebraad met zwarte bessen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Boen de aardappelen schoon en stoom of kook ze gaar. Laat afkoelen en verwijder de schil. Snij de aardappelen in dikke plakken. Spoel de bessen. Rits ze van de steeltjes en laat uitlekken.
-
2
Bind het vlees op met keukentouw. Kruid met peper en zout. Schroei het gebraad rondom dicht in een braadpan met hete olie. Blus met een scheutje bouillon. Laat het vlees 50 tot 60 minuten braden in de oven, bedruip geregeld met braadvocht. Voeg eventueel meer bouillon toe.
-
3
Bak de aardappelen in de reuzel ongeveer 10 minuten zachtjes goudbruin. Bestrooi met zout.
-
4
Schik de bessen 10 minuten voor het einde van de braadtijd rond het vlees. Voeg de porto toe. Breng op smaak met peper, zout en bessenconfituur.
-
5
Verwijder het keukentouw en snij het vlees in mooie plakken. Serveer met de aardappelen en de saus.
Voorbereiding