Aardappeltjes met mosterd en spek
bereiding
-
1
Snij het ontbijtspek in grove stukjes.
Snipper de bieslook fijn.
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Boen de aardappelen schoon. Kook ze in 25 minuten gaar in voldoende gezouten water.
-
3
Meng in een kommetje 4 el olijfolie met 1 el witte azijn. Voeg 1 el graantjesmosterd en een beetje peper en zout toe. Roer de gesnipperde bieslook door de dressing.
-
4
Bak de ontbijtspek krokant in een pan met antiaabaklaag. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe de gekookte aardappeltjes in een schotel, schenk er de dressing over en strooi er de gebakken spekjes over.
-
5
Zet 15 minuten in de oven. Lekker bij kalfsgebraad. Serveer er worteltjes of broccoli bij.
Voorbereiding