Spek-aardappeltjes
bereiding
-
1
Was 4 middelgrote aardappelen en prik er met een mes enkele gaatjes in.
Zet gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C.
Haal ze uit de oven en laat even afkoelen.
Halveer ze en haal er voorzichtig het aardappelkruim uit tot 1 cm van de schil.
-
2
Plet het aardappelkruim met een vork, meng er de kaas, boter en door.
Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Bak het ontbijtspek krokant in een antiaanbakpan (zonder vetstof) en laat uitlekken op keukenpapier.
Snij 2 sneetjes in stukjes en schep ze door de puree.
-
4
Vul de aardappelen met de spekpuree en werk af met een half sneetje gebakken spek per aardappel.
Zet in de oven gedurende 10 à 15 minuten.
Voorbereiding