Ree met schorseneren, spruiten en rode biet
bereiding
-
1
Kook de aardappel en de rode bieten gaar. Snij de truffel fijn. Verwarm de oven voor op 180° C.
-
2
Kook de spruiten en schorseneren beetgaar, laat schrikken onder koud water. Lepel met een parisienneboortje 25 bolletjes uit de rode biet.
-
3
Plet de aardappel. Meng met broodkruim, de gehakte truffel en truffeljus tot een mooie dikke pasta.
-
4
Bak de reefi let, haal ’m uit de pan en laat rusten. Blus de pan met het bier, wat
truffeljus en kalfsfond. Laat inkoken tot een gladde saus. -
5
Verdeel de fijngesneden truffel over het vlees en laat dit kleuren in een voorverwarmde oven van 180° C.
-
6
Bak de schorseneren, spruiten en rode biet kort in boter.
-
7
Snij de reefilet in dikke plakken, schik ze op de borden en leg er de schorseneren, spruiten en bolletjes rode biet rond. Werk af met de saus.
Voorbereiding