Recept

Varkensgebraad met schorseneren

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Vlaamse klassieker!

bereiding
  1. 1

    Haal het vlees een halfuur vooraf uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Kruid het vlees met peper en zout. Smelt boter in een pan en schroei het vlees aan alle kanten dicht. Leg het in een braadslede en zet 35 minuten in de oven.

  3. 3

    Haal uit de oven en leg het gebraad omgekeerd op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

  4. 4

    Schil de schorseneren, snij ze in stukken van zo’n 7 cm en leg ze in koud water met citroensap.
    Kook de schorseneren in 10 à 15 minuten beetgaar.

  5. 5

    Smelt de boter voor de bechamel in een pan, doe de bloem erbij en roer. Voeg onder voortdurend roeren de melk toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat inkoken en schep de schorseneren erdoor.
     

  6. 6

    Verwarm de friteuse op 180°C. Bak de kroketjes goudbruin. Snij het gebraad in plakjes en serveer met de schorseneren en kroketjes. Werk af met peterselie. Lekker met een mosterdsausje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkensgebraad met schorseneren

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!