Crème van ceylonthee met likeur
bereiding
-
1
Klop de room op. Week de gelatineblaadjes in koud water. Breng de melk aan de kook met de ceylonthee, laat een kwartier trekken.
-
2
Voeg de likeur toe, roer goed en zeef het mengsel.
-
3
Klop de suiker met de eidooiers witschuimig, voeg er het maïszetmeel aan toe en klop luchtig op.
-
4
Voeg het likeurmengsel toe en laat binden op een zacht vuurtje. Haal van het vuur, meng er de gelatine door en laat tot kamertemperatuur afkoelen.
-
5
Meng ten slotte met de lobbig geklopte room tot een mooie homogene massa. Giet in glazen en zet koel weg tot het moment van serveren.
-
6
Mix de pruimenconfi tuur in een keukenrobot en doe hem door een fijne zeef.
-
7
Druppel als afwerking enkele druppeltjes pruimengelei op de crème en werk verder af met gemalen nootjes en vers fruit naar smaak.
Voorbereiding