Recept

Crème van ceylonthee met likeur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De likeur maakt deze crème pittig

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Klop de room op. Week de gelatineblaadjes in koud water. Breng de melk aan de kook met de ceylonthee, laat een kwartier trekken. 

  2. 2

    Voeg de likeur toe, roer goed en zeef het mengsel. 

  3. 3

    Klop de suiker met de eidooiers witschuimig, voeg er het maïszetmeel aan toe en klop luchtig op.

  4. 4

    Voeg het likeurmengsel toe en laat binden op een zacht vuurtje. Haal van het vuur, meng er de gelatine door en laat tot kamertemperatuur afkoelen.

  5. 5

    Meng ten slotte met de lobbig geklopte room tot een mooie homogene massa. Giet in glazen en zet koel weg tot het moment van serveren.

  6. 6

    Mix de pruimenconfi tuur in een keukenrobot en doe hem door een fijne zeef.

  7. 7

    Druppel als afwerking enkele druppeltjes pruimengelei op de crème en werk verder af met gemalen nootjes en vers fruit naar smaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Crème van ceylonthee met likeur

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!