Consommé met paddenstoelen
bereiding
-
1
Snij de wortel, de prei en de selder in fijne julienne. Plet de peperbollen. Borstel de paddenstoelen droog schoon. Bewaar ze in een goed gesloten doos in de koelkast.
-
2
Bak de kippenvleugels aan in de olie zonder ze te laten kleuren. Doe er de groentejulienne bij en roerbak een paar minuten. Blus met de wijn. Schenk er 3 l water bij. Voeg het kruidentuiltje en de lichtjes geplette peperbolletjes toe.
-
3
Breng aan de kook en laat 2 uur onafgedekt sudderen tegen de kook aan. Laat 20 minuten afkoelen. Giet de fond door een puntzeef en laat volledig afkoelen in de koelkast.
-
4
Schep het gestolde vet eraf met een schuimspaan. Bewaar in de koelkast (of de diepvriezer).
-
5
Breng 1,5 l gevogeltefond tot tegen de kook aan. Doe er de paddenstoelen bij. Laat 1 minuut doorwarmen. Werk af met een handjevol tuinkersblaadjes of gehakte bieslook. Serveer goed heet.
Voorbereiding