Kalfsgebraad met champignons en zilveruitjes
bereiding
-
1
Pel de zilveruien. Borstel de champignons droog schoon. Snipper de sjalot.
-
2
Laat 1 dl kippenbouillon samen met de (gepelde) zilveruitjes, de suiker, een takje tijm en rozemarijn en een blaadje laurier, 5 minuten zacht koken. Laat afkoelen.
-
3
Stoof de fijngesnipperde sjalot aan in boter of olie. Blus met de vermout en laat inkoken tot bijna alle vloeistof verdampt is. Doe er 3 dl kippenbouillon bij, de laurier en een takje tijm, en laat tot de helft inkoken.
-
4
Voeg de room toe en laat weer tot de helft inkoken. Mix en giet door een puntzeef. Doe er de kaas bij en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen en zet koel weg.
-
5
Leg het gebraad in een ingevette ovenschaal. Kruid met peper en (weinig) zout. Leg er de
hamblokjes bij. Beleg het met vlokjes boter. Zet het 10 minuten onafgedekt in de oven op 225° C. Dek af met aluminiumfolie en laat 20 minuten verder garen. -
6
Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor u het in plakken snijdt. Bak intussen de champignons kort op in boter of olie. Laat de zilveruitjes kort mee verwarmen.
-
7
Verwarm op een zacht vuur de kaassaus (vooral niet meer laten koken!).
Serveer vlees en groenten op een voorverwarmde serveerschaal, met de saus in een kommetje apart.
Voorbereiding